لیست اختراعات مهدی اصغری عظمی
ظرف هاي معمولي نمونه گيري مدفوع كه هم اكنون در آزمايشگاه ها در حال استفاده هستند ، نمونه ي مدفوع بصورت مستقيم به اين ظروف منتقل نمي شود و فرد بيمار پس از دفع مدفوع در دستشويي ، مقداري از نمونه را برداشته و در ظرف قرار مي دهد كه در اين حالت ، احتمال آلودگي نمونه با ميكروارگانيسم هاي ثانويه ي موجود در سنگ توالت و حتي وسيله اي كه با آن نمونه را بر مي دارد بسيار زياد است . همچنين بوسيله ي اين ظروف معمولي ، نمونه گيري از مدفوع آبكي و اسهالي و همچنين نمونه گيري از نوزادان و يا افراد پير و يا آنهايي كه دچار ناتواني هاي جسمي و حركتي هستند ، بسيار سخت مي باشد . به دليل دشواري هاي نمونه گيري با اين ظروف كه به آنها اشاره شد ، بيماران و ساير افرادي كه به آزمايشگاه ها مراجعه مي كنند ، نمونه را در خانه گرفته و به آزمايشگاه مي برند و تا شروع بررسي نمونه توسط كارشناسان ، ساعاتي اتلاف مي شود كه اين اتلاف وقت باعث از بين رفتن ميكروارگانيسم هايي مي شود كه عمر چند دقيقه اي تا چند ساعته دارند كه باعث اشتباه در تشخيص و به خطر افتادن جان بيمار مي گردد . در اين اختراع ، ظرفي طراحي شده كه نمونه هاي مختلف مدفوعي را بتوان بطور مستقيم و آسان و با جلوگيري از آلودگي نمونه با ميكروارگانيسم هاي ثانويه جمع آوري كرد و كمك شاياني به تشخيص صحيح عامل بيماري و درمان داشت .
امروزه به دليل افزايش بيماري هاي عفوني در جامعه و مراجعه ي بيشتر مردم به آزمايشگاه هاي تشخيص طبي براي اطلاع از وضعيت جسماني خود ، نياز به ابزارهاي تشخيصي موثر ، احساس مي گردد . پليت طبقاتي مجهز به جار بي هوازي ، محفظه اي حاوي چندين پليت به همراه مخزني براي ايجاد شرايط بي هوازي رشد است كه قادر مي سازد بطور همزمان نمونه هاي متعدد ميكروبي را در يك مجموعه ي كوچك حاوي انواع متنوع محيط هاي كشت ميكروبي ، كشت داد. اين وسيله ، وزن و ابعاد كوچكي داشته و مي تواند براي كشت نمونه هاي با تعداد زياد ، مناسب باشد كه در آزمايشگاه ها و مراكز بهداشتي با مراجعات فراوان بيماران مي تواند باعث قرارگيري نمونه هاي بيشتر در فضاي كمتر در داخل انكوباتور شده و همچنين به دليل طراحي خاص خود ، باعث تسريع در زمان ساخت و توزيع محيط هاي كشت جامد آگاري در پليت ها بدون آلوده شدن توسط ميكروارگانيسم هاي موجود در هوا و تسريع و موثرتر كردن انجام مراحل كشت نمونه ها و كاهش انرژي اتلافي پرسنل براي انجام اين اقدامات گردد.
آفلاتوكسين ها گروهي از مايكوتوكسين هاي سرطان زا هستند كه باعث مسموميت هاي حاد يا مزمن و سرطان كبد در انسان و حيوانات مي شوند. از جمله روش هاي بيولوژيكي مورد استفاده در حذف آفلاتوكسين، سم زدايي ميكروبي است. برخي از ميكروارگانيسم ها خصوصا باكتري هاي پروبيوتيك مي توانند نقش موثري در كاهش آلودگي به مايكوتوكسين ها در ماتريكس هاي مختلف زيستي داشته باشند. همگام با پيشرفت هاي چشمگير صورت گرفته در اين زمينه، پژوهشگران با مفهوم جديدي از پروبيوتيك ها (پست بيوتيك ها) آشنا شدند كه تا حدودي بيانگر مكانيسم دقيق اين فرايند (سم زدايي) بود. بنابراين، بررسي توانايي اتصال و كاهش آفلاتوكسين ها بوسيله پست بيوتيك هاي مشتق شده از لاكتوباسيل ها و مخمرهاي پروبيوتيك بومي، جهت استفاده در صنايع غذايي تخميري و مكمل هاي غذايي مهم مي باشد. براين اساس و با توجه به اينكه سويه هاي بومي علاوه بر سازگاري با شرايط همان منطقه و توانايي توليد طعم و بوي مناسب در تهيه انواع فرآورده هاي تخميري داراي خصوصياتي مانند مقاومت ذاتي در برابر فاژهاي مخرب و اثرات ضد ميكروبي هستند، در اين اختراع مورد بررسي قرار گرفتند. پست بيوتيك هاي توليدي را مي توان در انواع فرمولاسيون هاي دارويي جهت اهداف پيشگيري يا بهبود روش هاي درماني و همچنين در فرمولاسيون هاي غذايي جهت به تاخير انداختن فساد ميكروبي، افزايش ماندگاري و توسعه غذاهاي فراسودمند به كار گرفت.
برقراري مولفه هاي ايمني و كيفي از دغدغه هاي اصلي در صنعت غذا محسوب مي شود. علي رغم پيشرفت هاي نوين در علم غذا، همچنان شاهد بروز موارد چشم گيري از فعاليت ميكروارگانيسم ها در مواد غذايي در قالب فساد و توسعه بيماري هاي غذازاد هستيم كه به نوبه خود ضمن ايجاد ضايعات غذايي، زمينه ساز بروز بيماري هاي ناشي از غذا نيز خواهد بود. در اين رابطه، گوشت را مي توان به عنوان يك منبع عمده پروتئين محسوب كرد كه ارزش زيستي بالايي داشته و بخش مهمي از يك رژيم غذايي متعادل را تشكيل مي دهد. با اين حال تامين مولفه هاي ايمني و كيفي در گوشت و فرآورده هاي گوشتي به واسطه به كارگيري از تركيبات طبيعي، ايمن، سازگار با ميزبان و طبيعت و همچنين مقرون به صرفه بودن (در مقياس توليد صنعتي)، همچنان چالش برانگيز بوده و مطالبه گر مطالعات بيشتر در اين زمينه مي باشد. از اينرو در اختراع حاضر اقدام به توسعه پوشش خوراكي مبتني بر پايه موسيلاژ گياه پنيرك و حاوي تركيبات پست بيوتيك ايمن حاصل از ساكارومايسس بولاردي به عنوان يك بسته بندي فعال زيست تخريب پذير به جهت بهبود ويژگي هاي ميكروبي، شيميايي و حسي گوشت گوسفند در طول نگهداري نموديم. Production of a novel edible coating utilizing Malva sylvestris seed polysaccharide mucilage and postbiotics of Saccharomyces boulardii as active biodegradable packaging to improve the safety and quality of lamb meat
فرآيند توليد محيط كشت انتخابي-اختصاصي حاوي موسيلاژ پلي ساكاريدي گياه پنيرك و تركيبات زيست فعال ميكروبي جهت بهبود رشد باكتري هاي اسيد لاكتيك تحت عنوان LABrich در حال حاضر به كارگيري استارتر هاي تجاري در صنعت غذا معمولا به دو شكل غير مستقيم (Bulk) يا مستقيم (Direct Vat Set=DVS) صورت مي گيرد. استارتر DVS معمولا نيازي به مراحل آماده سازي ندارد و به طور مستقيم به محيط رشد كه بعدا تبديل به محصول خواهد شد، افزوده مي گردد. اين در حالي است كه استارتر Bulk قبل از استفاده در توليد، نيازمند طي مراحل آماده سازي و تكثير در چند نوبت را دارد. قابل تامل است كه هزينه استفاده از استارترهاي توده در مقايسه با استارترهاي مستقيم به مراتب پايين تر مي باشد. در كشور ايران با توجه به شرايط حال حاضر در تامين محصولات اوليه، جلوگيري از افزايش قيمت تمام شده محصول، برقراري امنيت غذايي و دستيابي عموم افراد جامعه جهت ارتقا مصرف سرانه، همچنان تمايل به استفاده از استارترهاي توده در برخي توليدكنندگان صنعتي وجود دارد. از اين رو، هدف از اين اختراع، توليد محيط كشت انتخابي-اختصاصي نوين با بهره گيري از منابع طبيعي، ايمن و بومي گياهي و ميكروبي جهت فراهم آوردن بستري مغذي، انتخابي و تحريكي براي رشد باكتري هاي اسيد لاكتيك مورد استفاده در استارترهاي تجاري محصولات تخميري (مخصوصا استارترهاي توده) با تعداد مراحل پاساژ كمتر و توليد توده زيستي (عاري از آلودگي عوامل ميكروبي ثانويه) به مراتب بيشتر مي باشد.
موارد یافت شده: 5